luni, 13 iulie 2015

Anorexie

Inainte de a incepe am de facut un anunt stiu ca am promis ca in acest episod o sa fac un Q&A dar ceva a intervenit si  Q&A-ul o sa-l las pentru postarea urmatoare.



A mâncat UN SINGUR măr pe zi timp de trei ani.
Anorexia si bulimia sunt boli foarte frecvente in zilele noastre, mai ales la fete. Obiectivul lor este sa aibe un corp slab ca cel al modelelor, insa de cele mai multe ori ele se infometeaza si astfel au multe probleme de sanatate

O britanica pe nume Beth Coven, inca de la 16 ani a inceput sa tina o dieta si in fiecare zi alerga timp de o ora. Mai mult decat atat, aceasta manca doar un mar pe zi. Anterior, ea a fost o studenta excelenta, dar a inceput sa slabeasca in mod constant si nu mananca suficient așa ca slabise atat de mult incat nu putea merge singura la scoala si nu avea suficienta energie si concentrare.
In perioada cea mai critica a cantarea numai 40 kg, cu un indice de masa corporala de 13.2. Atunci parintii ei au dus-o la spital, unde a fost fortata sa manance anumite alimente sub supravegherea unui specialist, scrie bewoman.ro.
Dupa trei ani, Beth arata normal si este sanatoasa, ajungand la 52 kg si vrea sa participe la un concurs pentru Miss Marea Britanie. Cu povestea ei vrea sa avertizeze fetele sa nu cada in capcana anorexiei si bulimiei.



Insa acum arata asa

duminică, 12 iulie 2015

Copii naivi si oanenii care strica tot

Multi copii au acces  nelimitat la internet.
ASTA NU E BINE!

Trebuie sa intelegeti dragi si iubiti parinti ca un copil <Scuzati-mi expresia> e ca o maimuta adica tot ceea  vede face. Se cred niste mici vedete pentru ca doar de asta au parte pe internet . Si apare un moment in viata unui copil din <Generatia Tableta> cand descopera vlogging-ul  si incepe sa urmareasca zeci de canale.Si la un moment dat copilul se gandeste
 <Oare tata nu avea   o  camera video? 
Si   de acolo porneste totul

Eu am dat-o exemplu pe aceasta fetita care nu are mai mult de 8 ani .

Nu ar trebui sa va spun cum se comporta un astfel de  mini-vlogger pentru ca aveti un video clip in dreapta mea si putet admira singuri naivitatea si inocenta unui copil spalat de creier de catre internet.

Dupa ce video clipul a sirans 2> 3  vizionari  cineva < De obicei cineva mai mare decat copilul> spune

-Esti de rahat ! Lasa-te de vlog! Nu ai talent! Ocupi spatiu pe planeta aiurea! <Bine poate si exagerez umpic>  Dar trebuie sa recunoasten ca majoritatea sunt jigniri. OK am inteles te anerveaza sau e penibil dar trebuie sa va gnditi ca si voi la opt ani erati penibili si poate ca nu vi sa spus in fata REPET poate dar ar trebui sa tineti pentru voi.

La final am un anunt
Lasati cat mai multe intrebari pentru ca in urmatoarea postare o sa avem o sesiune de Q & A

miercuri, 8 iulie 2015

Viata virtuala traita la maxim



    Am inceput sa vad din ce in ce mai des faptul ca toti copii si oamenii mari isi petrec viata la calculator,televizor ,tablete ,telefoane,si tot felul de alte electronice
    Exemplu de situatie

      Maria e pe banca in parc cu prietena ei  Lara . Ele vorbesc pe Facebook de pe telefoanele propii.
O batranica se apropie de ele si spune
     -Sunteti la 10 centimetri una de alta de ce nu va folositi gura
Fetele raspund
      -Pai unde ar mai fi partea funny

Copii vazand tot felul de filme si seriale neadecvate varstrei *Pentru ca pe net poti face ce vrei* se maturizeaza putin cam repede.



Din cauza unor seriale si filme si lucruri intelese da catre copii toti se cred niste mini-vedete ca sa zic asa
si toti se indragostesc foarte repede si incep ei sa tine teori despre prietenie si oto felul de lucruri.

Publicat de: opiniibsvi

SI  CAM ATAT A FOST  PA

Dar  inainte am o intrebare pentri voi

Ce faceti cand nu merge internetul.?

miercuri, 24 iunie 2015

Facebook.svg    

Facebook


Facebook (pronunțat /'feis.buk/ v. AFI) este un site web de tip rețea de socializare din Internet, creat de către Mark Zuckerberg în anul 2004 pentru a oferi posibilitatea de a contacta persoane apropiate, dar și persoane încă necunoscute. În acest moment facebook este una dintre cele mai răspândite rețele sociale din lume. Utilizatorii pot intra în această rețea din orice loc unde există acces la Internet pe baza unei parole, stabilite inițial odată cu completarea formularului de înscriere conținând o serie întreagă de întrebări personale. În prezent (septembrie 2011) site-ul facebook are circa 750 mil. membri în toată lumea [4]. Apreciat a fi al doilea sit social mondial după google.com, luat după numărul de vizite, facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.
Creat inițial la HarvardSUA, facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități; ulterior ea s-a deschis și altor universități americane. La început verificarea apartenenței la universitate se făcea prin adresa de poștă electronică (e-mail) a studentului, dar începând din septembrie 2006 rețeaua este deschisă tuturor. Imediat rețeaua facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu. De asemenea, prin intermediul acestei rețele au fost provocate și coordonate unele manifestații protestatare din Republica Moldova și Iran.
În primele nouă luni din anul 2010 facebook a înregistrat un profit net de 355 de milioane de dolari la venituri de 1,2 miliarde de dolari [5].
În România facebook avea 0,5 milioane de utilizatori în ianuarie 2010 și 2,4 milioane în ianuarie 2011 [6]. În septembrie 2011 România avea peste 3,7 milioane de utlizatori de Facebook [7].

Un tanar de 23 de ani a devenit tata si bunic in aceeasi zi


Inainte sa il judecati trebuie sa ii ascultati povestea. Un tanar de 23 de ani a devenit tata si bunic in aceeasi zi

Zi de zi ascultam tot felul de povesti, care ne lasa pur si simplu fara cuvinte, dar unele dintre ele aproape ca iti taie rasuflarea.

Exista o multime de povesti pe internet, filmulete amuzante, case bantuite, adaposturi de animale, case transformate, dar cu povestea de mai jos nu se compara nimic.
Tommy Connolly a fost un student ca oricare altul, a invatat din greu, a iesit cu prietenii si a lucrat pe perioada scolii. Cand nu se afla la scoala, acesta se antrena din greu pentru a deveni sportiv de performanta, dar un simplu mesaj lasat pe pagina de Facebook i-a schimbat radical viata.
Mesajul era de verisoara lui Angela, o tanara de 17 ani, de care nu mai stia nimic de cativa ani. Aceasta s-a confruntat cu dependenta de droguri, a fost exmatriculata de la scoala, iar in aceasta perioada s-a trezit insarcinata, fara un acoperis deasupra capului si fara sustinerea familie.
A apelat la Tommy intr-un act de disperare, iar acest nu a stat prea mult pe ganduri: a adus-o acasa la el, a adoptat-o, a vrut sa se asigure ca va ramane langa bebelusul ei, iar la o saptamana dupa ceea, tanara a nascut un baietel. 
Acum, tanarul lucreaza din greu sa isi sustina noua familie si nu se plange de nimic, ba mai mult decat atat, nu se considera un erou si crede ca nu merita atentia presei internationale:"Nu a fost vina ei. Este doar o fetita care are nevoie de ajutor", a marturisit acesta pentru DailyMail.
Pana acum s-au strans 40 000 de dolari de la oamenii cu suflet mare care si-au dorit sa il ajute pe Tommy

duminică, 21 iunie 2015

Cărţi nocive pentru copii.

Are 11 ani si parul rocat si zburlit. E nepotul meu si il iubesc. Ii spun Morcoveata.
“Auzi, ma ajuti la ceva?”, imi zice.
“Sigur.”
Scoate din sertarul biroului o banda de scoci.
“Cum facem?”, ma intreaba. “Il tii tu sau il tin eu?”
Habar nu am despre ce vorbeste, dar fiind un copil istet si pasionat de stiinta, ma gandesc ca e vorba de un proiect.
“Tine-l tu.”
Morcoveata merge langa patutul fratelui sau si il apuca de maini.
“Sper sa nu-l doara”, imi zice in timp ce ii fixeaza manutele de pat.
Il chem pe canapea langa mine si il rog sa imi explice despre ce este vorba.
sf1
“Pai, e SFATUL 56: Lipeste-le gura cu scoci fratilor tai imediat dupa nastere!
Imi intinde cartea. Plina de abtibilduri, frumoa colorata si sponsorizata de Gazeta Sporturilor.
Si reclama e pe masura: “Citeste o carte SUPER-AMUZANTA!”
Dar, nu ma amuz. Ba din contra. Pe masura ce o rasfoiesc, mi se ridica sangele la cap.
E un fel de oracol cu 75 de sfaturi cretine pe care autoarea cartii le da scolarilor.
Nu am citit prostie mai mare in viata mea.
sf3
Aflu ca:
-”Daca  ai 12 ani trebuie ca ca prietena ta sa fie mult mult mai proasta ca tine. Sa fie cat se poate de proasta”.
-”Daca ai 12 ani, trebuie sa suporti destule pedepse nemeritate, pentru ceva ce n-ai facut, nu doar pentru ca lui taica-tu ii cade parul sau pentru ca pe maica-ta n-o mai incap pantalonii”.
-„Daca vrei ca parintii sa iti cumpere ceva, spune ca e pentru scoala. parintii sunt destul de prosti si cred orice”.
-SFATUL 33: Cand iesi din clasa, fugi si impinge-te in ceilalti cat de mult poti”.
Intra unchiul meu:
“A, ce bine! Cititi din cartea de la mine! Invatatura e importanta in viata! Ea te face om!”
Si pleaca inainte sa apuc sa injur.
Il iau de mana Morcoveata.
“Morcoveata, tu esti mai destept de atat! Cartea asta e o porcarie!”
“Asa mi s-a parut si mie, dar toti colegii mei o citesc si vorbesc despre ea.”
-SFATUL 35:„Daca ai mare nevoie de ceva, iar ei nu iti cumpara, improvizeaza! A imprumuta nu e acelasi lucru cu a fura (mai ales daca te prinde)
-”Ai grija ca parintilor tai sa nu le intre in cap vreo idee tampita, ca nu le-o mai scoti de acolo.”
Mi se zbate o vena de nervi. Ies din camera si ii spun doua cuvinte frumoase unchiului meu.
“Exagerezi, e o carte cu abtibilduri. E pentru copii”.
Incep sa ii citesc:
- „Daca vrei sa te razbuni scrie in Death Note! un carnetel supranatural cu care poti sa omori o persoana daca ii scrii numele inauntru in timp ce ii vizualizezi fata. Sa fii atent ca prenumele sa fie corecte, sa nu cumva sa omori pe altcineva din greseala […] Poti sa alegi data la care o sa moara […] persoana o sa moara din cauza unui atac de cord”.
Faţa unchiului meu devine rosie, respiratia sacadata si il vad cum incepe sa transpire.
“Ce zici acolo?”
“Din cartea pentru copii, un sfat. Mai citesc?”
-SFATUL 41:„M-am gandit sa-i trag una tare de tot dar mi-am adus aminte cum data trecuta a tipat super tare. Mai bine sa nu-i lovesti pe fratii tai daca crezi ca s-ar putea sa te auda parintii, e de preferat sa mai astepti un pic, cand n-o sa fie ai tai acasa.”
Il iau in brate pe Morcoveata si in urmatoarele doua ore ii explic, cum pot mai bine, de ce cartea aceea pe care o au toti colegii lui si care e in toate librariile, e o prostie care se vrea amuzanta.
E foarte greu, la 11 ani el vrea sa se integreze in colectiv si e foarte greu sa nu faca ce face multimea.
Dar sfarsesc prin a ii lua cele 4 volume (da, exista si altele !!!) cu promisiunea ca o sa i le dau inapoi peste 7-8 ani.
Merg spre casa si ma intreb: in ziua de azi, orice cretin poate scoate carti pentru copii? Raspunsul e da.
Apoi, cum sa se vanda aceasta carte in librarii, avand public tinta niste copii? Raspunsul e: se vinde orice. Din pacate.
Dar, daca esti parinte, imi permit sa te rog ceva:
Oricat ar fi de cool, de la moda, de populară o carte pentru copii… rasfoieste-o inainte sa i-o dai sau sa il lasi s-o citeasca!

sâmbătă, 20 iunie 2015

EFECTELE DEVASTATOARE ale televizorului asupra minții copiilor

96 % din adolescenții români se uită zilnic la televizor. În total, petrec șapte ore în fața calculatorului și a micului ecran, observă un studiu realizat de Ministerul Tineretului și Sportului și UNICEF. Nici copiii mai mici nu stau bine la acest subiect.



Urmările vizionării îndelungi a emisionilor tv sunt devastatoare asupra creierului în formare al celor mici. „Televiziunea este un mediu total impropriu dezvoltării structurilor neuronale caracteristice unui creier normal", spune Virgiliu Gheorghe, bioetician şi autorul cărţii „Efectele televiziunii asupra minţii umane", în care remarcă faptul că „vizionarea tv exculde posibilitatea cunoaşterii prin atingerea şi manipularea fizică a lucrurilor, pasivizează mintea şi sărăceşte imaginaţia creativă. [Astfel], copiii se obişnuiesc (...) să nu mai dorească să înţeleagă lumea care-i înconjoară, se mulţumesc doar cu senzaţiile."

tags tv televizoare imagini tv imagini televizoare plasme plasma ...


Efectele televizorului: structura şi funcţiile creierului alterate

Cercetătorii citaţi în cartea lui Virgiliu Gheorghe au ajuns la concluzia că generaţiile crescute în faţa micilor ecrane au structura şi funcţiile creierului alterate. Răspund mai greu provocărilor de zi cu zi, atitudinea lor în faţa vieţii este una pasivă, se plictisesc foarte uşor şi nu pot fi atenţi timp îndelungat. Important este ca mai ales preşcolarii să interacţioneze suficient cu mediul înconjurător şi cu părinţii. „Oamenii privaţi de stimulii necesari dezvoltării ariilor corticale răspunzătoare de vedere, de auz sau de vorbire în perioada optimă (până la cinci-şase ani), au arătat că aceştia nu mai pot dobândi abilităţile unui om normal, creierul nedezvoltându-şi la timp structurile corespunzătoare", scrie specialistul. Vizionarea emisiunilor tv sau jocul la calculator nu îi ajută să-şi formeze limbajul şi gândirea. Nu ar trebui complet interzise, dar nu te gândi că dacă îl laşi câteva ore în faţa ecranului va învăţa ceva. S-a făcut un studiu pe copii care urmăreau „Sesame Street" (emisiune educativă americană) şi s-a remarcat că aceştia găseau cititul plictisitor şi vocabularul lor era mai sărac, comparativ cu copiii care nu se uitaseră la tv.


joi, 18 iunie 2015

Te-ai întrebat vreodată de ce Mica Sirenă are 6 surori?



Nu pare tocmai cea mai încâlcită poveste a copilăriei noastre, însă Micuța Sirenă ascundea o teorie extrem de complexă, chiar în fața noastră.
Un fan al filmului de desene animate a descoperit că fiecare dintre surorile lui Ariel, inclusiv ea, reprezintă o Mare a globului. Astfel, ținând cont de aspectul fizic, surorile pot fi clasificate astfel:
Ariel - Marea Roșie (culoarea părului)
Attina - Marea Bering (Bering este cea mai mare dintre mări, iar Attina este cea mai mare dintre surori)
Alana - Marea Neagră (culoarea părului)
Adella - Marea Mediterană (este o fire romantică)
Aquata - Marea Coral (are o personalitate timidă)
Arista - Marea Albă (culoarea părului)
Andrina - Marea Caraibelor (este lipsită de griji)
Iar mama celor șapte nu poate fi altcineva decât Marea Moartă...Are sens nu?

miercuri, 17 iunie 2015

Tangram

  

modele tangram explicateTangram este un joc foarte vechi, asemănător cu puzzle-ul, moștenit de la chinezi. E cunoscut și sub numele de puzzle chinezesc, pătratul magic, pătratul Tangram, etc.
Este format dintr-un pătrat, împărțit în 7 figuri geometrice din care se decupează cele 7 piese – numite tan-uri (2 triunghiuri mari, unul mediu și 2 mici, un paralelogram și un pătrat). Diferența dintre Tangram și un puzzle normal este că, în timp ce la puzzle piesele sunt așezate într-un singur fel, după un anumit model, la Tangram modelele sunt infinite – poți așeza piesele cum vrei, rezultând tot felul de figuri: flori, siluete, obiecte, etc.
Evident, sunt și câteva reguli în așezarea pieselor după tehnica Tangram: figurile se așează una lângă alta, fără a se suprapune și trebuie să le folosim pe toate. Puteți să vă faceți singuri jocul, dacă aveți un pătrat ”magic” din carton sau din hârtie, pe care să-l decupați, dar se găsește și de cumpărat.

modele tangram

marți, 16 iunie 2015

Vrei un machiaj cu adevarat incredibil

Daca iti place sa experimentezi, nu vrei nimic pretentios si iti doresti sa gasesti o solutie pentru a nu mai cheltui bani frumosi pe produse cosmetice, ai putea incerca si aceasta varianta. Inlocuieste tusul si fardurile, chiar si creionul pentru contur de buze cu creioanele de colorate.


Ai nevoie de creioane de calitate, non-toxice, care sa nu iti irite pielea. Daca te pricepi foarte bine sa te machiezi cu produse scumpe, cu siguranta iti va iesi si asta.

Tot ce trebuie sa faci este sa lasi la inmuiat in apa calda, pentru cateva minute, creioanele pe care ai de gand sa le folosesti. Apoi le poti aplica asa cum faceai cu produsele de machiaj din comert: pe pleoapa inferioara, pleoapa superioara sau buze.

mac
mac2
mac3
mac4

Povestea lui Lauren

La prima vedere Lauren Kavanaugh, care are acum 21 de ani, pare o tanara cat se poate de normala. A avut insa o copilarie crunta, care o va marca pentru tot restul vietii.

Pare greu de crezut, insa de la varsta de 3 ani pana la 8 ani ea a trait in fiecare zi inchisa intr-un dulap de mici dimensiuni. De parca acest lucru nu a fost de ajuns, ea a fost torturata intr-un mod barbar de parintii ei.

A fost violata in repetate randuri, a fost tinuta in propriile fecale, a fost infometata, batuta si arsa cu tigara. Parintii ei, daca pot fi numiti asa, erau atat de cruzi incat obisnuiau sa ii aduca un bol cu mancare buna.

Ii permiteau sa o mestece, dar o fortau sa nu o inghita si sa o scuipe. In cele din urma un vecin a aflat despre toate aceste atrocitati iar fetita a fost salvata de autoritati.

Parintii au fost inchisi pe viata. Lauren a reusit sa treaca peste tot si acum este o tanara normala, insa marturiile ei sunt cutremuratoare.




Acestia sunt parintii lui Lauren:



Asa arata Lauren astazi




sâmbătă, 13 iunie 2015

Tatuajele 3D

Daca inainte doar baietii rai isi faceau tatuaje, acum aceste desene sunt mult mai comune si mai populare printre persoanele de toate varstele, din toate categoriile sociale.

Si fetele cuminti au tatuaje, unele mai ascunse, altele mai la vedere, si tinerii, si varstnicii trec pragul saloanelor de specialitate cu dorinta de a-si pune pe piele o poveste.


Admira aceste tatuaje 3 D! Sunt adevarate opere de arta.


Unele spun o adevarata si complicata poveste, altele sunt doar simboluri pe care nu ai cum sa le intelegi daca nu iti sunt explicate dinainte…
Unele acopera cicatrice, membre lipsa, altele sunt facute doar din capriciu, iar peste cativa ani dispar, la interventia laserului…
Unele sunt mai inspirate, altele au o idee buna la baza, dar sunt realizate prost…

Pana la urma e vorba doar de gusturi sau de starea celui care le priveste, daca este dispus sa le inteleaga sau nu…
zipper-tattoo

black-widow-tattoo1


1


buttons-tattoo

marți, 9 iunie 2015

Walt Disney


Acest articol este despre Walt Disney, persoana. Pentru compania pe care a fondat, a se vedea Walt Disney Company. Pentru alte utilizări, a se vedea Walt Disney (dezambiguizare).
Walt Disney
Walt Disney 1946.JPG
Disney în 1946
Nascut Walter Elias Disney
05 decembrie 1901
Chicago, Illinois, US
A murit 15 decembrie 1966 (în vârstă de 65)
Burbank, California, US
Cauza decesului
Cancer la plamani
Loc de odihnă
Glendale, California, US
Residence Burbank, California, US
Naționalitate americană
Educație McKinley High School, Chicago Academia de Arte Frumoase
Ocupație Co-fondator al Walt Disney Company
Ani activi 1920-1966
Orașul natal Chicago, Illinois, US
Walt Disney 1946.JPGReligia Congregationist [1] [2]
Soț (e) Lillian Bounds (1925-1966; moartea lui)
Copii
Diane Marie Disney
Sharon Mae Disney
Părinte (e) Elias Disney
Flora Call Disney
Rudele
Roy Disney Oliver (frate)
Roy Edward Disney (nepotul)
Premii Emmy Awards 7
22 premii Oscar
Cecil B. DeMille Award
Semnătura Walt Disney 1942 Signature.svg
Walter Elias "Walt" Disney (/ dɪzni /; [3] cincilea decembrie 1901 - 15 decembrie 1966) a fost un antreprenor, caricaturist, animator, actor de voce, și producător de film american. Ca o figură proeminentă în cadrul industriei de animație american și întreaga lume, el este privit ca un simbol cultural, [4], cunoscut pentru influență și contribuții la divertisment în timpul secolului 20 sa. Ca o afacere mogul de la Hollywood, el și fratele său Roy O. Disney co-fondat Walt Disney Company. [5]

Ca animator și antreprenor, Disney a fost special notat ca un regizor și un showman populară, precum și un inovator in animatie si parcul tematic de design. El și echipa sa a creat numeroase personaje celebre fictive, inclusiv Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy și. Disney însuși a fost vocea originala pentru Mickey. În timpul vieții sale, el a primit patru premii Oscar onorifice si a castigat 22 premii Oscar dintr-un total de 59 de nominalizari, inclusiv un record de patru într-un an, [6] oferindu-i mai multe premii și nominalizări decat orice alta persoana din istorie. Disney a castigat, de asemenea, șapte premii Emmy și a dat numele său la parcurile tematice Disneyland și Walt Disney World Resort din SUA, precum și stațiunile internaționale Tokyo Disney Resort, Disneyland Paris, și Hong Kong Disneyland.

Disney a murit de cancer pulmonar la 15 decembrie 1966, în Burbank, California. A lăsat în urmă o moștenire mare, inclusiv numeroase scurtmetraje animate si filme produse în timpul vieții sale; compania, parcuri, și studioul de animație care poartă numele său; și California Institute of the Arts (CalArts).

Cuprins [ascunde]
1 Tinerețea: 1901-1920
1.1 Copilăria
1,2 ani Teenage
2 Începutul carierei animație: 1920-1937
2.1 Laugh-O-Gram Studio
2.2 Cariera de la Hollywood și căsătorie
2.2.1 Alice Comediile
2.2.2 Oswald Rabbit norocos
2.2.3 Mickey Mouse
2.2.4 Silly Simfoniile
2.3 Prima Premiul Oscar și ulterioare de spin-off-uri
2.4 paternitatea
3 epoca de aur a animație: 1937-1941
3.1 "Folly Disney": Albă ca Zăpada și cei șapte pitici
3.2 succese ulterioare
4 Doilea Război Mondial era: 1941-1945
Perioada de 5 post-război: 1945-1955
5.1 Disney și a doua sperii Red
6 Parcuri tematice și dincolo de: 1955-1966
6.1 Carolwood Pacific Railroad
6.2 Planificarea Disneyland
6.2.1 Disneyland marea deschidere
6.3 Extinderea în noi domenii
6.4 1960 Primele succese
6.5 Planuri pentru Disney World și EPCOT
6.6 Mineral Regele Ski Resort
7 Boala și moartea
7.1 hibernare legenda urbana
8 Legacy
8.1 Continuarea Disney Productions
8.2 Disney imperiu de divertisment
8.3 Disney Animation
8.4 CalArts
8.5 Walt Disney Family Museum
9 Acuzațiile de antisemitism și rasism
10 premii Oscar
11 Alte onoruri
12 A se vedea, de asemenea,
13 Note
14 Referințe
15 Lecturi suplimentare
16 Legături externe
Tinerețea: 1901-1920
Copilărie

Părinții lui Walt, Elias și Flora (Call) Disney
Disney sa nascut pe 05 decembrie 1901, la 2156 de Nord Tripp Avenue în zona comunitate Hermosa din Chicago, a Elias Disney Charles, care era irlandez-canadian, și Flora Call Disney, care a fost de origine germană și engleză. [7] stră- Lui Bunicul, Arundel Elias Disney, au emigrat din Gowran, județul Kilkenny, Irlanda, unde a fost născut în 1801. Arundel Disney a fost un descendent al lui Robert d'Isigny, un francez care a calatorit in Anglia cu William Cuceritorul în 1066. [8] cu numele Isigny d'anglicizat ca "Disney", familia sa stabilit într-un sat acum cunoscut sub numele de Norton Disney, la sud de orașul Lincoln, în județul Lincolnshire. [9]

În 1878, tatăl lui Disney, Elias Charles Disney, s-au mutat din județul Huron, Ontario, Canada în Statele Unite, la care caută primul aur în California, înainte de final, soluționarea în jos pentru ferma cu părinții săi apropiere Ellis, Kansas, [10] [11] până la 1884. Elias căsătorit Flora apel de la 1 ianuarie 1888, în Acron, Florida, la doar 40 de mile nord de unde ar fi dezvoltat Walt Disney World în cele din urmă. [12] Familia sa mutat la Chicago, Illinois în 1890, orașul natal al fratelui Elias "Robert , care a contribuit la Elias financiar pentru cele mai multe din viata devreme lui Walt. [13] În 1906, când Walt era de patru, Elias și familia sa mutat la o ferma din Marceline, Missouri, unde fratele său mai mare Roy a cumpărat recent teren agricol. [14] In Marceline, Disney a dezvoltat dragostea pentru desen cu unul din vecinii familiei, un medic pensionar numit "Doc" Sherwood, plătindu-i să deseneze cal Sherwood lui, Rupert. [15] Ilie era un abonat la Apel ziarului Rațiune și Walt copiat prima pagină desene animate de Ryan Walker. [11] Interesul în trenuri originea în Marceline, de asemenea. Nu a fost o cale ferată numit Atchison, Topeka și Santa Fe Railway care trece aproape de cartier. Auzind fluierul de tren, Walt si Roy ar fi la o compensare de la sol mare. După ce a recunoscut de unchiul lor, Mike Martin, care a condus trenul, el ar val și produce un fluier lung, urmat de două cele scurte. Care a funcționat ca un semnal pentru fratii. [16]


În vârstă de 10 de ani, Walt Disney (centru dreapta), la o adunare de Newsboys Kansas City în 1912.
Walt a participat la noua Park Scoala de Marceline în toamna, 1909. El si sora lui mai mic Ruth început școala împreună. Înainte ca el nu a avut nici școală formală. [17] Disney a ramas in Marceline timp de patru ani, până la a fi nevoie să vândă ferma lor pe 28 noiembrie, 1910. La acea vreme, doi dintre frații mai mari Walt lui, Herbert și Ray, a fost hrănit cu activitatea constantă și puțin sau nu bani de cheltuieli, și a fugit în toamna 1906. [18] Ulterior, familia sa mutat la Kansas City în 1911, [19] în cazul în care Walt și Ruth a participat la Liceul Benton la 3004 Benton Boulevard, aproape de noua lui casa. Disney a terminat clasa a doua de la Marceline, dar a trebuit să repete clasa la Kansas City. [20] La scoala a cunoscut Walter Pfeiffer, care a venit dintr-o familie de pasionații de teatru și a introdus Walt în lumea vodevil si Motion Pictures. Înainte de mult timp, Walt a fost petrec mai mult timp la Pfeiffers "decât acasă, [21], precum și participarea la cursuri de sâmbătă de la Institutul de Arta din Kansas City, [22]

La 1 iulie 1911, Elias a cumpărat un traseu de livrare ziar pentru Kansas City Star. A extins de la douăzeci și șaptea stradă pentru a treizeci și prima stradă, și de la Prospect Avenue la Indiana Avenue. Roy și Walt au fost puse să lucreze livrarea ziarelor. Disneys livrat ziarul de dimineață Kansas City Times la circa 700 de clienti si seara și duminică Steaua a mai mult de 600. Numărul de clienți au crescut cu timpul. Walt trezit la 4:30 si a lucrat ziare livrarea până clopot școală sunat. El a reluat traseul de lucru de hârtie de la 16 și a continuat la cină timp. El a găsit de lucru istovitoare și de multe ori a primit note proaste de la clipocire off în clasă. El a continuat rutina lui de hârtie pentru mai mult de șase ani. [23]

Adolescentei
În 1917 a achiziționat acțiuni la Elias fabrica jeleu O-Zell din Chicago și sa mutat cu familia înapoi în oraș. [24] În toamna Disney a început anul lui boboc la McKinley High School si a luat cursuri de noapte la Academia de Arte Frumoase din Chicago sub tutela artist si educator Louis Grell (1887-1960). [25] El a devenit caricaturistul pentru ziarul școlii, desen subiecte patriotice pe primul război mondial I. Cu o speranță să se alăture armatei, Disney a renunțat la liceu la vârsta de șaisprezece ani, dar a fost respins ca fiind în vârstă. [26] Ulterior, Disney și un prieten s-au alăturat Crucii Roșii. [27] El a fost trimis în curând în Franța pentru un an, în cazul în care el a condus o ambulanță, dar numai după armistițiu a fost semnat la 11 noiembrie 1918. [28]


Disney ca un șofer de ambulanță, imediat după primul război mondial
În speranța de a găsi de lucru în afara fabricii Chicago O-Zell, [29] Walt sa mutat înapoi la Kansas City în 1919, pentru a incepe cariera artistica. [30] El a considerat a deveni un actor, dar a decis să elaboreze caricaturi politice sau de benzi desenate pentru un ziar . Când nimeni nu a vrut să-l angajeze ca nici un artist sau ca un driver ambulanta, fratele său Roy, apoi lucrează într-o bancă locală, a primit un loc de muncă temporar Walt prin coleg bancar la Pesmen-Rubin Art Studio, [30] în cazul în care el a creat reclame pentru ziare, reviste, și cinematografe. [31] La Pesmen-Rubin a intalnit caricaturist Ubbe Iwerks [32] și, atunci când timpul lor la studio expirat, au decis să înceapă propria companie comerciala împreună. [33]

Începutul carierei animație: 1920-1937

Plic de afaceri Walt Disney prezentat un autoportret în jurul valorii de 1921
În ianuarie 1920 Disney și Iwerks format o companie de scurtă durată numit "Iwerks-Disney Commercial Artists". Cu toate acestea, ca urmare a unei start dur, Disney părăsit temporar pentru a câștiga bani de la Kansas City Film Ad Company. El sa alăturat curând de Iwerks, care nu a fost capabil de a rula lor de afaceri singur. [34] În timp ce lucrează pentru companie, în cazul în care a făcut reclame bazate pe animatie decupare, Disney a devenit interesat de animație și a decis să devină un animator. [35] Proprietarul Companiei Ad, AV Cauger, ia permis să împrumute un aparat de fotografiat de la locul de muncă să experimenteze la domiciliu. După citirea Edwin G. Lutz carte animate Desene animate: Cum sunt realizate, Originea și dezvoltarea acestora, Disney a considerat animație cel a fi mult mai promițător decât animația întrerupere făcea pentru Cauger. El în cele din urmă a decis să deschidă propria afacere de animație și a recrutat un co-lucrător coleg de la Societatea Ad, Fred Harman, ca prima sa angajat. [36] Disney și Harman apoi a început crearea de desene animate numit Laugh-O-grame. [37] Disney studiat Fabulele lui Esop ca model. Primul șase al noului Laugh-O-grame au fost modernizate basme. [38] Ei ecranate desene animate lor, la un teatru local deținut de Frank Newman, care a fost unul dintre cele mai populare "showmen" în Kansas City. [37]

Râde-O-Gram Studio
Fișier: Newman Laugh-O-Gram (1921) .webm
Newman Laugh-O-Gram (1921)
Prezentat ca "Newman Laugh-O-grame", [37] desene animate Disney a devenit foarte popular în zona Kansas City. [39] Prin succesul lor, el a fost capabil să dobândească propriul studio, de asemenea, numit Laugh-O-Gram, [ 40] pentru care a angajat un număr de animatori suplimentare, inclusiv fratele Fred Harman Hugh Harman, Rudolf Ising și prieten apropiat lui Ubbe Iwerks. [41] Acesta a fost deschis pe 18 mai, 1922. [42] Cu toate acestea, profiturile studio au fost insuficiente pentru a acoperi salariile mari plătite angajaților. Incapabil să gestioneze cu succes bani, [43] studio Disney a devenit încărcat cu datorii si de lichidare faliment, [43] [44], după care el a decis să înființeze un studio în oraș din industria filmului de capital, Hollywood, California. [45]

Cariera la Hollywood și căsătorie
Două luni de la sosirea lor în octombrie 1923, [46] Disney și fratele său Roy reunite banii lor și a înființat un studio de desene animate de la Hollywood. [47] Virginia Davis, steaua live-action a Minunilor Alice, iar familia ei sa mutat din Kansas Oraș la Hollywood, la cererea Disney, așa cum a făcut Iwerks și familia lui. Acesta a fost începutul Studio Disney Brothers ", situat pe Hyperion Avenue în districtul Silver Lake, unde a rămas până în 1939. În 1925 Disney angajat o tânără pe nume Lillian Bounds la cerneală și vopsea celuloid. După o scurtă curte, perechea sa căsătorit în același an, la 25 iulie, 1925. [48]

Alice Comediile
Disney și Roy necesare pentru a găsi un distribuitor de Walt noul Alice Comediile, care a început să facă în timp ce în Kansas City, dar nu trebuie să distribui. [44] Disney a trimis un print neterminat distribuitorului New York, Margaret Winkler, care a scris imediat inapoi la el că ea a fost dornici de pe o afacere de distribuție pentru mai multe live-action pantaloni scurți / animație bazate pe Minunilor Alice. [49] Walt făcut animație se si regizat scenele live-action, în timp ce Roy a luat cu privire la rolul nefamiliar de cameraman, fotografierea atât animație și acțiune live. Primul din noua Alice comediile, Ziua lui Alice pe mare, a fost livrat la 26 decembrie 1923, iar studioul Disney Brothers au primit primele lor câștiguri de $ 1.500. Noua serie, Alice comedii, s-au dovedit destul de succes. Acesta conținea Virginia Davis, cu alte actrițe copii asumându-și rolul mai târziu. [46] Până în momentul în care sa încheiat seria în 1927, [50] acesta a pierdut popularitatea. Istoricul JB Kaufman a declarat accentul a fost mai mult pe personaje animate, mai degrabă decât live-action Alice, în timp ce ideea de a epuizat sine. [51]

Oswald Rabbit norocos
Articol principal: Oswald Rabbit norocos
În 1926 producator Charles Mintz comandat o noua serie, toate animate pentru a fi puse în producție pentru distribuirea prin Universal Pictures, și a semnat studioul Disney a produce. [52] Oswald Rabbit norocos a fost un succes aproape instantaneu, și a fost lăudat ca fiind " excepțional inteligent "și arată" ingeniozitatea de desene animate bine ". Caracterul său principal, Oswald-creat și tras de Iwerks-a devenit o figură populară, cu mare marfa. [53]

În februarie 1928 Disney a plecat la New York pentru a negocia o taxă mai mare pentru producerea seria Oswald. El a fost șocat când Mintz propus reducerea compensare Disney. În plus, de cele mai multe de Disney animatori-inclusiv Harman, Ising, Maxwell, și Freleng-au fost sub contract cu Mintz, si Universal deținut marca Oswald; Mintz amenințat să înceapă propriul studio și pentru a produce seria se dacă Disney a refuzat să accepte reducerile. Disney a refuzat ultimatum Mintz, a pierdut cea mai mare parte de animație personal-afară Iwerks, care a refuzat să treacă alianțele-rămas pe cont propriu din nou lui. [54]

În 2006, Walt Disney Company a achiziționat în cele din urmă Oswald Rabbit norocos când filiala sa ESPN achiziționat drepturi la caracterul, împreună cu alte proprietăți, de la NBC Universal, în schimbul renunțării la serviciile de mult timp ABC comentator sportiv Al Michaels. "Oswald este cu siguranta merita mai mult decat un proiect de alegere a rundă a patra", a glumit Michaels. "Voi fi un răspuns trivia într-o zi." [55]

Mickey Mouse
Articol principal: Mickey Mouse
După ce a pierdut dreptul de a Oswald, Disney a simțit nevoia de a dezvolta un nou personaj pentru al înlocui, care sa bazat pe un șoarece ar fi adoptat ca un animal de companie în timp ce lucra în studio Laugh-O-Gram din Kansas City. [56] Iwerks refăcut schițele făcute de Disney pentru a face personajul mai ușor pentru a anima, deși vocea și personalitatea lui Mickey au fost furnizate de către Disney însuși pana in 1947. In cuvintele unui angajat Disney, "Ub proiectat aspectul fizic Mickey, dar Walt ia dat sufletul." [56] În afară de Oswald și Mickey, un anunț similar șoarece caractere este văzut în Alice comedii, care conținea "Ike mouse-ul". În plus, primul flip desen animat broasca numit Fiddlesticks arătat o Mickey Mouse-look la fel de joc vioara. Filmele inițiale au fost animate de Iwerks, cu numele său proeminent pe carduri titlu. Inițial numit "Mortimer", mouse-ul a fost mai târziu redenumit "Mickey" de Lillian Disney, care a crezut că numele Mortimer nu suna atragatoare. [57] [58] Mortimer în cele din urmă a devenit numele rivalului Mickey pentru Minnie, mai inalt decat renumit său adversar și vorbind cu un accent Brooklyn. [59]

Primul scurt animat care dispune de Mickey, Plane Crazy, a fost un film mut ca toate lucrările anterioare Disney. După ce a eșuat să găsească un distribuitor pentru scurt și sa follow-up, The Gallopin 'Gaucho, Disney a creat un desen animat Mickey cu sunet numit Steamboat Willie. Un om de afaceri pe nume Pat competențele prevăzute Disney atât de distribuție și Cinephone, un proces sunet sincronizare. Steamboat Willie a devenit un succes instantaneu. [60] Plan Crazy, galopantă Gaucho, și toate desenele animate Mickey ulterioare au fost lansate cu coloane sonore. Dupa lansarea Steamboat Willie, Disney folosit cu succes sunetul în toate desene animate sale ulterioare, și Cinephone devenit, de asemenea, noul distribuitor pentru desene animate sonore anticipate Disney. [61] Mickey eclipsat curând Felix Cat ca cel mai popular personaj de desene animate din lume. [56 ] Popularitatea lui Mickey a crescut rapid la începutul anilor 1930. [56]

Silly Simfoniile
Pe urmele din seria Mickey Mouse, o serie de scurtmetraje muzicale intitulat, Silly Simfoniile, au fost lansate în 1929. În primul rând, The Skeleton Dance, a fost elaborat și animat de Iwerks, care a fost, de asemenea, responsabil pentru elaborarea majoritatea desene animate lansat în întregime de Disney în 1928 și 1929. Deși ambele serii au avut succes, studioul Disney crezut că nu a fost primit partea sa de drept al profiturilor din Pat Powers. [62] În 1930 Disney a semnat un contract de distributie nou cu Columbia Pictures. Baza originală din desene animate a fost noutatea lor muzical, cu primele desene animate Silly Symphony oferind scoruri de Carl Stalling. [63]

De 1932, deși Mickey Mouse a devenit un personaj de cinema relativ popular, Silly Simfoniile nu a fost la fel de succes. In acelasi an a văzut, de asemenea, creșterea concurenței personaj tamburului de desene animate Max Fleischer lui, Betty Boop, popularitatea câștigată în rândul publicului de teatru. [64] Fleischer, considerat principalul rival Disney în 1930, [65] a fost, de asemenea, tatăl lui Richard Fleischer, care Disney ar mai târziu angaja să direcționeze 1954 filmul său 20.000 de leghe sub mări. Între timp, pe 13 aprilie 1931, Columbia Pictures a renunțat la distribuirea desene animate Disney să fie înlocuită cu United Artists. [66] La sfârșitul anului 1932, Herbert Kalmus, care a terminat tocmai lucrul la prima camera Technicolor trei benzi, [67] apropiat Walt și l-au convins sa re-traga flori și copaci alb-negru în trei benzi Technicolor [68] flori și copaci ar merge pe a fi un succes fenomenal și ar câștiga, de asemenea, prima Premiul Oscar pentru Cel mai bun scurtmetraj:. Desene animate in 1932 . Dupa lansarea flori și copaci, toate desenele animate ulterioare Silly Symphony erau de culoare. Disney a fost, de asemenea, posibilitatea de a negocia un acord de doi ani cu Technicolor, oferindu-i dreptul exclusiv de a folosi procesul de trei benzi, [69] [70] o perioadă în cele din urmă extinsă la cinci ani. [63] Prin Silly simfonii, Disney, de asemenea, a creat scurt sa de desene animate cele mai de succes din toate timpurile, Cei trei purcelusi (1933). [71] desene animate a fugit în teatrele de mai multe luni, oferind piesa hit care a devenit imnul Marii Depresiuni, "Cui ie frică de Big Bad lup ". [72] Un motiv de ce Three Little Pigs a fost atât de succes a fost puterea de povestea sa, în care Disney a realizat succesul filmelor de animație depindea de a spune povești de prindere emotional, care ar apuca publicul și nu da drumul. [ 73] [74] Această realizare a dus la un alt inovațiile sale: a. "departament poveste", separat de animatori, cu artiști storyboard care vor fi dedicate de lucru pe un "dezvoltare poveste" fază a conductei de producție [75]


Unul din cele două stele dedicate Walt Disney pe Hollywood Walk of Fame.
Primul Premiul Oscar și ulterioare de spin-off-uri
Pe 18 noiembrie 1932, Disney a primit un premiu special Oscar pentru crearea de "Mickey Mouse". [76] Seria, care a trecut la culoare în 1935, spin-off-uri lansate în curând pentru a sprijini caractere, cum ar fi Donald Duck, Goofy, și Pluto. A tuturor partenerilor lui Mickey, Donald Duck, primul care a facut echipa cu Mickey în 1934 desene animate, Benefit orfan, a fost, fără îndoială, cel mai popular, se întâmplă să devină personaj de desene animate al doilea cel mai de succes Disney din toate timpurile. [77]

Paternitate
Disneys "prima încercare de sarcina sa încheiat în avort spontan. Lillian a ramas insarcinata din nou și a născut o fiică, Diane Marie Disney, la 18 decembrie, 1933. [78] Ulterior, Disney a adoptat Sharon Mae Disney (treizeci și unu decembrie 1936 - șaisprezece februarie 1993). [79]

Diane sa căsătorit Ron Miller la vârsta de 20 și este cunoscut ca Diane Disney Miller. Miller a stabilit o fabrică de vin numit Silverado Vii în California [80] Diane și Ron Miller a avut șapte copii:.. Christopher, Joanna, Tamara, Jennifer, Walter, Ronald și Patrick [81] Câțiva ani mai târziu, Diane a devenit cofondator al Muzeul de familie Walt Disney, cu ajutorul copiilor ei. Diane a murit 19 noiembrie 2013, de complicatii de la o scădere de la domiciliu. [82]

Sharon Mae Disney sa născut 31 decembrie 1936, în Los Angeles, California și a fost adoptat ulterior de Disney din cauza mai multor complicatii la nastere Lillian lui. [79] Sharon căsătorit Robert Brown la 10 mai 1959, [83], cu care a avut o copil. [84] Ei au rămas căsătorită până la moartea sa în 1967. Sharon căsătorit William Lund în 1969 și a avut doi copii cu el, dar șase ani mai târziu au divorțat. [85] Sharon a fost un filantrop și a contribuit la caritate, cum ar fi Marianne Frostig Centrul de Terapie Educațional și fundația Curtis School. [86] În 1993, Sharon a murit la vârsta de 56 [85] După moartea lui Sharon, averea ei a donat 11 milioane dolari pentru a California Institute of the Arts (CalArts), în cazul în care ea a fost un membru al consiliului de administrație de aproape două decenii. [87] donație Sharon a fost comemorat prin redenumirea Școala de Dans Sharon D. Lund Scoala de Dans. [88]

Epoca de aur a animație: 1937-1941
"Nebunia Disney": Albă ca Zăpada și cei șapte pitici
Articol principal: Albă ca Zăpada și cei șapte pitici (1937 film)

Walt Disney introduce fiecare dintre cei sapte pitici într-o scenă de original 1937 Albă ca Zăpada remorcii teatral.
După crearea a două serii de desene animate, in 1934 Disney a început planificarea o caracteristică full-length. În cazul în care industria de film a aflat de planurile Disney de a produce o versiune animată de lung metraj de Alba ca Zapada, ei erau siguri că efortul ar distruge Disney Studio și numit proiectul "Nebunia Disney". Atât Lillian și Roy a încercat să vorbească Disney din proiect, dar el a continuat planurile pentru funcția, folosind Chouinard Art Institute profesor Don Graham pentru a începe o operațiune de formare pentru personalul de studio. [89] Disney folosit atunci Simfoniile Silly ca o platformă pentru experimente în animație realist umane, distinctiv animație caracter, efecte speciale, și utilizarea proceselor de specialitate și aparate, cum ar fi camera foto multiplan -. o noua tehnica prim folosit de Disney în 1937 Silly Simfoniile scurte Old Mill [90]

Toate acestea dezvoltării și formării a fost folosit pentru a crește calitatea la studio și să se asigure că filmul va corespunde asteptarilor de calitate Disney. Intitulat Albă ca Zăpada și cei șapte pitici, caracteristica a intrat în producție completă în 1934 și a continuat până la mijlocul 1937, când studioul a rămas fără bani. Pentru a obține finanțarea pentru a finaliza Alba ca Zapada, Disney a trebuit să arate o reducere brută a filmului de creditare. Filmul a avut premiera la Teatrul Circle Carthay la 21 decembrie 1937 și a fost lăudat de către public. Albă ca Zăpada, prima caracteristica animat din America a făcut în Technicolor, a fost lansat în februarie 1938 în cadrul unui acord de distribuție nou cu RKO Pictures Radio. RKO a fost distribuitor de desene animate Disney în 1936, după ce a închis Van Beuren Studios în schimbul de distribuție. [91] Filmul a devenit filmul cel mai de succes din 1938 și a câștigat peste 8 milioane de dolari lansarea sa inițială, echivalentul a 134 milioane dolari în prezent. [92] [93]

Succese ulterioare
Ca urmare a succesului de Alba ca Zapada, pentru care Disney a primit unul full-size și șapte statuete miniaturale Oscar, el a fost capabil de a construi un nou campus pentru Walt Disney Studios din Burbank, care a deschis pentru afaceri pe 24 decembrie, 1939. Albă ca Zăpada a început o eră care ar fi cunoscut mai târziu ca "epoca de aur de Animație" pentru studio. [94] [95] de personal Feature Animation, după ce tocmai a terminat Pinocchio, lucru continuat Fantasia și Bambi, precum și etapele de producție timpurii de Alice în Wonderland, Peter Pan, și Wind în sălcii. Personalul pantaloni scurți desfășurate de lucru pe Mickey Mouse, Donald Duck, Goofy și Pluto seria de desene animate. Animator Fred Moore a reproiectat Mickey Mouse la sfârșitul anilor 1930, după Donald Duck la ajuns în popularitate în rândul publicului de teatru. [96]

Pinocchio și Fantasia urmat Albă ca Zăpada și cei șapte pitici în cinematografele în 1940, dar ambele s-au dovedit dezamăgiri financiare. [97] [98] ieftin Dumbo a fost planificat ca un generator de venituri, dar în timpul producției majoritatea personalului de animație a continuat grevă, strecurat permanent relațiile dintre Disney și artiștii săi. [99]

Al doilea război mondial era: 1941-1945
La scurt timp după Disney a lansat Dumbo, în octombrie 1941, SUA a intrat al doilea război mondial. Biroul de Aeronautica US Army și Marinei contractat de cele mai multe facilități studioului Disney, unde personalul creat filme de formare și instruire pentru militari ca Aircraft Carrier Semnale de aterizare, de casă față stimularea moralul pantaloni scurți, cum ar fi Face Der fuhrer lui, [100] care a câștigat un premiu al Academiei, [101] și victoria filmul 1943 caracteristica prin aer Putere. [102] filme militare nu au generat venituri, iar filmul Bambi performanțe scăzute la lansarea sa, în aprilie 1942. [103] Disney re-emis cu succes Alba ca Zapada în 1944, de stabilire a unui sapte ani traditie re-lansare pentru caracteristicile sale. [103] În 1945, The Three Caballeros a fost ultima caracteristica animat lansat de studioul în timpul războiului. [104]

În 1941, Departamentul de Stat al SUA a trimis Disney și un grup de animatori în America de Sud, ca parte a politicii sale de bună vecinătate, în același timp, garantând finanțare pentru filmul rezultat, Saludos Amigos. [105] În plus, Disney a fost întrebat de către US Biroul Coordonatorului de Inter-americană afaceri pentru a face un film educativ despre bazinul Amazonului, care a dus la 1,944 animat scurt, Amazon trezeste. [106] [107] [108]

Disney a preluat activitatea de a face insigne pentru soldații de asemenea. Acestea au fost folosite pentru a aduce nu numai umorul unităților militare, ci, de asemenea, să fie o modalitate de a ridica moralul. Primul Insignia a fost creat încă 1933 de Naval Reserve Escadrila staționate la Floyd Bennett Field din New York. Disney a creat propria sa unitate de design Insignia cu Hank Porter, la cârmă, Roy Williams, Bill Justiție, Van Kaufman, Ed Parcuri și George Goepper. Împreună, acești oameni a creat peste 1200 însemnele unic pe toată durata de al doilea război mondial. Toate modele au fost create fără a-taxa. "Însemnele însemnat mult pentru oamenii care luptau ... A trebuit să o fac ... Am datorate ei." a spus Disney. [100]

Perioada post-război: 1945-1955

Walt Disney întâlnește Wernher von Braun în 1954.
Până la sfârșitul anilor 1940, studioul a revenit suficient pentru a continua producția de full-lungime are Alice în Țara Minunilor și Peter Pan, ambele au fost amânate în cursul anilor de război. Au început lucrările de asemenea, pe Cenușăreasa, care a devenit cel mai de succes film de la Disney, deoarece Alba ca Zapada si cei sapte pitici. În 1948 studioul a inițiat, de asemenea, o serie de live-action filme de natura, intitulat True-Life Adventures, cu On Seal Island primul. În ciuda succesului său răsunător cu filme, scurtmetraje de animatie studioului nu mai erau la fel de populare ca au fost odata, cu oameni acordând mai multă atenție Warner Bros. și lor Bugs stele animație iepuraș. În 1942, Leon Schlesinger Productions, care a produs desene animate Warner Bros., a devenit studioul țării de animație cele mai populare. [109] Cu toate acestea, în timp ce popularitatea Bugs Bunny a crescut în 1940, la fel Donald Duck, a [110] un personaj care ar fi înlocuiți Mickey Mouse ca personajul Disney stea de 1949. [111]

Între timp, studiourile Disney a creat filme de pachete ieftine, care conțin colecții de pantaloni scurți de desene animate, și le-a emis la teatre în această perioadă. Acestea au inclus face muzica Mine (1946), Melody Timp (1948), Distracție și Fancy Free (1947) și Aventurile lui Ichabod și dl Toad (1949). Acesta din urmă a avut doar două secțiuni, prima pe baza vântul în sălcii de Kenneth Grahame, și al doilea pe Legend of Sleepy Hollow de Washington Irving. În această perioadă, de asemenea, Disney aventurat în full-length filme dramatice care amestecate acțiune live și scene animate, inclusiv Cântec de Sud și așa mai dragi inimii mele. După război sa încheiat, popularitatea lui Mickey stins din nou. [111]

În timpul mijlocul anilor 1950, Disney a produs filme educative pe programul spațial în colaborare cu NASA rachete de designer Wernher von Braun: om în spațiu și om și Luna în 1955, și Marte și dincolo, în 1957. [112] Omul în spațiu a fost nominalizat pentru cel mai bun documentar scurt Subiect -. 1956 Academia de Arte Motion Picture și Științe [113]

Disney și sperie doua Red
Disney a fost un membru fondator al grupului anti-comunist Motion Picture Alianța pentru Conservarea idealurilor americane. [114] În 1947, în timpul al doilea Red sperii, [115] Disney a depus mărturie în fața Comitetului Casa Activități Un-american (HUAC), unde a marca Herbert Sorrell, David Hilberman și William Pomerance, foști animatori și organizatori sindicat ca agitatori comuniști. Toate cele trei bărbați a negat acuzațiile. (Sorrell, de asemenea, a depus mărturie în fața HUAC în 1946, când a fost găsit dovezi insuficiente pentru a-l leagă de Partidul Comunist. [116] [117]) Disney a acuzat, de asemenea, ecranul Caricaturiștilor Guild de a fi un front comunist, și acuzat că 1941 a fost greva parte dintr-un efort comunist organizat pentru a câștiga influență în Hollywood. [115] La 12 ianuarie 1955, Disney a fost aprobat de Biroul Federal de Investigații ca SAC funcționar (agent special responsabil). Titlul a fost folosit in-house de către Biroul de o persoană de încredere ar putea contactați pentru informații sau asistență suplimentară. Note indică faptul că el a rămas o sursă de informații pentru moartea sa. [118]

Parcuri tematice și dincolo: 1955-1966
Carolwood Pacific Railroad

Lilly Belle expus la gara principală din Disneyland in 1993. lemn cambuza a fost realizat în întregime de Walt însuși.
Articol principal: Carolwood Pacific Railroad
În timpul 1949, Disney și familia sa mutat la o casa noua pe o bucată mare de teren în districtul Holmby Hills din Los Angeles, California. Cu ajutorul prietenilor sai Ward și Betty Kimball, care au deja propria lor cale ferată curte, Disney a dezvoltat planuri și a stabilit imediat să lucreze la crearea unei cai ferate in miniatura cu abur viu de curte lui. Numele ferată, Carolwood Pacific Railroad, a venit de la locație acasă pe Carolwood Drive. [119] jumătate de mile aspect lung ferată a inclus un 46-picior (14 m) podul capre lung, bucle, pasaje, pante, un elevat berma, și un 90-picior (27 m) tunel pe sub strat de flori soției sale. [120] El a numit locomotiva cu aburi de lucru în miniatură construit de inginerul Disney Studios Roger E. Broggie Lilly Belle în onoarea soției sale și a avut avocatul său să întocmească dreapta- de-un fel lucrări dau ferată o servitute permanent, legal prin zonele de gradina, care soția sa semnat loial; cu toate acestea, nu există nicio dovadă a documentelor înregistrate vreodată ca o restricție privind titlul de proprietate a lui. [121]

miercuri, 3 iunie 2015

Chiar daca mai e mult timp pana la Haloween sigur toti va uitati la filme horror si va umple de fericire acea senzatie de frica.
  

Halloween-ul{{{nume_sărbătoare}}}

Halloween

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-leaprin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie. Specific pentru Halloween este dovleacul sculptat care reprezintă Lanterna lui Jack. Cu ocazia acestei sărbători copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje și colindă pe la case întrebând „Trick or Treat?” (Păcăleală sau dulciuri?), ca o amenințare că dacă nu li se dau dulciuri, persoanei colindate i se va juca o farsă. În alte țări Halloween este serbat prin parade și carnavaluri.

Iar daca nu iti place sa porti costume poti sa impresionezi doar prin machiaj




 



Sper ca va placut.

luni, 1 iunie 2015

Despre 1 iunie ziua copilului

Ziua Copilului



 
 Daca sunteti copii este bine daca nu sunteti copii e si mai bine pentru ca ati fost copii odata.


Istoria

Ziua copilului[1] a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. ÎnTurcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.
În anul 1954 Fondul Internațional pentru Urgențe ale Copiilor al Națiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la așa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children's Day).
În România Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005[2].