luni, 1 iunie 2015

Informatii despre vacanta mare

Vacanța Mare

“Leana si Costel” este unul dintre cele mai populare seriale romanesti de comedie. Serialul prezinta o familie de tarani din Sadova formata din: Leana (Mugur Mihaescu) - o femeie lenesa si betiva care isi inseala mai tot timpul barbatul cu vecinul Mitica ori cu alti barbati din sat si Costel (Radu Pietreanu), capul familiei Partag. Om rau din fire, extraordinar de prost si foarte zgarcit nu face altceva decat sa isi bata toata ziua sotia, sa curvaraseasca si sa recurga la toate mijloacele pentru a face rost de bani sa isi cumpere tuica.
 Aceasta familie “model” are si doi copii: Axinte (Florin Petrescu) si Lila (Mirela Stoian). In serial mai apar si alte personaje ca Mitica (Emil Radinoiu) vecinul familiei Partag si amantul Leanei, cel care detine carciuma satului - Romica si schilodul Frankfurt. 



Vacanța Mare este un grup umoristic românesc, format în 1988 de Dan SavaMugur MihăescuRadu PietreanuFelix Sava si Dan Ștefănescu. Normal grupul trebuia în 1987 să se formeze însă s-a decis neoficial urmând ca anul următor să se formeze acest grup.
Primul spectacol Vacanța Mare a fost susținut în 1988 într-o remorcă de tractor, când trupa era formată din patru membri. În1990 a fost cooptat Dan Ștefănescu. În 1992, Felix Sava și Dan Ștefănescu au părăsit Vacanța Mare. În 2007, din grup făceau parte Mugur Mihăescu, Radu Pietreanu și Florin Petrescu („Axinte”), precum și colaboratorii mai mult sau mai puțin constanți: Iulian Ilinca („Frankfurt”), Emil Rădinoiu („Mitică”), Mirela Stoian („Lila”), George Robu („Romică”)

Vacanta Mare
  
Mici informatii despre Actorii care interpreteaza rolurile din familia Partag.

Mugur Mihăescu

Mugur Mihăescu (n. 2 iunie 1967Sadova, județul Dolj) este un actor și scenarist român. Și-a început cariera în 1988odată cu grupul de umor Vacanța Mare. Împreună cu trupa a susținut spectacole în diverse locuri din România.
Din 1999, Vacanța Mare a început să facă emisiuni pentru ProTV cu „Pastila Timpului”.
Mugur Mihăescu a jucat în filmul „Garcea și Oltenii”, unde a avut 2 roluri
   

Mirela Stoian

Mirela Stoian (n. 3 septembrie 1968București) este membră în grupul umoristic Vacanța Mare, în rolul lui Lila (fiica lui Leana și a lui Costel, dar și sora lui Axinte), dar și o cunoscută vedetă de televiziune din România.
Descriere (din rolul jucat): Are două codițe împletite și prinse cu o fundiță fiecare, are vocea subțire, poartă o rochie cu un șorț, nu este foarte înaltă, iar câteodată este bătută de Axinte care seamănă la purtare cu Costel (tatăl lor). A fost și prezentatoare la Kanal D.

Radu Pietreanu

Radu Pietreanu (n. 27 ianuarie 1964Târgu Cărbuneștijudețul Gorj) este un scenarist și actor român.
El și-a început cariera în anul 1983 la Cenaclul Orizont al Institutului de Mine Petroșani, unde a studiat exact cinci ani, apoi în 1988 a înființat grupul Vacanța Mare alături de Mugur Mihăescu și Dan Sava. Ulterior s-a transferat la Craiova, unde a urmat doi ani la TCM, după care în 1992 a dat admitere la Facultatea de Teatru și Regie, unde a stat trei ani. În total a făcut zece ani de facultate, dar nu a terminat niciuna. Însă în tot acel timp, și chiar și după aceea, a reușit să facă 22 de ani de Vacanța Mare, atât pe scenă cât și la televiziune.[1]
Din 1999, ca membru al grupului Vacanța Mare a apărut în emisiuni săptămânale la Pro TV, iar de la începutul lui 2007 grupul Vacanța Mare s-a mutat de la ProTV la Kanal D, unde a apărut până în aprilie 2009.[2]
A prezentat apoi la Etno TV emisiunea „Fabrica de Parodii Vamuz”, iar în prezent este angajat al postului Antena 1.
La Antena 1, de la sfârșitul lunii februarie 2014, Radu Pietreanu prezintă, împreună cu Mugur Mihăescu, o emisiune în 12 ediții, intitulată „Vacanța Mare – Bătălia generațiilor“.[3]

Florin Petrescu

Florin „Axinte” Petrescu (n. 7 martie 1973Verbițajudețul Dolj) este un actor și umorist român.
După tragica moarte a lui Dan Sava în 1999, grupul Vacanța Mare l-a recrutat pe Florin Petrescu pentru a reîntregi trupa. Este cunoscut și sub apelativul Axinte, datorită rolului pe care îl joacă în cadrul trupei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu