luni, 25 mai 2015

Despre jucarii

Jucărie

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Pusculite Bullyland pentru copii: personaje din desene animate si ...
Jucăriile sunt obiecte create în general pentru a reda la scară redusă realitatea și a oferi copiilor miniaturi reprezentative ale lumii adulților. Jucăriile pot constitui un liant al relațiilor dintre copii și chiar un suport moral oferit copiilor ca indivizi. Cu toate acestea și unii adulți dar și unele animale nedomesticate se mai joacă cu jucăriile.
Există jucării pentru fiecare din stadiile de dezvoltare a copilului. Astfel, copiii mici au jucării de obicei din cauciuc sau alt material elastic, care nu pot fi ingerate cu ușurință. Cu cât copilul este mai mare, cu atât jucăriile destinate lui sunt mai complexe.
În comerțul cu jucării una din dilemele întâlnite este cine alege jucăria: copilul sau adultul? Pentru copil jucăria preferată este aceea care reflectă cel mai bine visurile și aspirațiile lui, dorințele sale de a fi mare, de a imita sau reproduce lumea înconjurătoare; pentru părinte imupulsul educațional de a transmite valorile sale copilului se îmbină cu dorința de a-i oferi ceea ce i s-a refuzat în copilărie.
Jucăriile mai pot fi clasificate și după vârsta și sexul[1] copiilor cărora le sunt destinate, tipul de materiale folosite (lemn,materiale plasticetextilemetale), modul de funcționare (mecaniceelectronice) etc. 
   
Insa exista si jucarii mai ciudatele

Nimeni nu si-ar dori ca micutul lui sa se joace cu asa ceva. Arata ca o papusa normala, dar ascunde un secret nebanuit

Nimeni nu si-ar dori ca micutul lui sa se joace cu asa ceva. Arata ca o papusa normala, dar ascunde un secret nebanuit
Nimeni nu si-ar dori ca micutul lui sa se joace cu asa ceva. Arata ca o papusa normala, dar ascunde un secret nebanuit

Publicatiile internationale au asociata aceasta papusa cu personaje din fimele de groaza, dar au si numit-o una dintre cele mai infricosatoare papusi pe care le-au vazut vreodata.

Aceste papusi au fost realizate in anul 1890 si erau destinate distrarii micutilor, dar din cauza faptului ca erau incredibil de scumpe, ii speriau pe copii mai mult decat sa ii amuze, acestea au fost retrase de pe piata la saes luni de la inceperea productiei.
Vocea pe care aceasta papusa vorbitoare o are inregistrata este infricosatoare, dar se pare ca este una dintre cele mai vechi jucarii descoperite pana acum.

2 comentarii:

  1. Foarte interesant, dupa parerea mea jucăriile constituie un rol important în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a celor mici, le stimulează creativitatea si imaginatia. Fetita mea in varsta de 4 ani este pasionata de jucariile Playmobil, sunt extraordinare deoarece redau scene din viata reala. Cu aceste jucarii deprinde rapid abilităţi sociale, cognitive şi cu ajutorul cărora vă înţelege responsabilităţile unui adult. Are o intreaga colectie, si le-am gasit la cel mai mic pret pe bebeardealul.ro unde am primit si reducere. Va recomand: https://bebe.farmaciaardealul.ro/playmobil-casa-de-papusi-mobila?___SID=U

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant, dupa parerea mea jucăriile constituie un rol important în creşterea şi dezvoltarea armonioasă a celor mici, le stimulează creativitatea si imaginatia. Fetita mea in varsta de 4 ani este pasionata de jucariile Playmobil, sunt extraordinare deoarece redau scene din viata reala. Cu aceste jucarii deprinde rapid abilităţi sociale, cognitive şi cu ajutorul cărora vă înţelege responsabilităţile unui adult. Are o intreaga colectie, si le-am gasit la cel mai mic pret pe bebeardealul.ro unde am primit si reducere. Va recomand: https://bebe.farmaciaardealul.ro/playmobil-casa-de-papusi-mobila?___SID=U

    RăspundețiȘtergere