joi, 14 mai 2015

Despre semnificatia culorilor

Despre culori – Semnificația și utilizarea culorilor
Trăim într-o lume atât de colorată încât poate de multe ori v-ați întrebat dacă culorile ce ne înconjoară au vreo semnificație, în sensul dacă-și pun în vreun fel amprenta noastră. Da, se pare că specialiștii afirmă că unul dintre cele mai puternice instrumente de influență psihologică o reprezintă culoarea.
Anumite culori ne pot afecta starea de spirit, ne pot provoca stări de anxietate sau stări de relaxare, ne pot face să simțim bucurie sau tristețe.
Culorile calde, roșu, portocaliu și galben pot provoca sentimente de căldură și de confort, dar și de agresiune. Culorile reci includ nu numai albastru, dar violetul și verdele. Sunt culorile calme, dar ele, de asemenea pot provoca sentimente de tristețe sau de indiferență.
Iată semnificația culorilor în vestimentație:
Poate nu putem controla culorile pe care le vedem în jurul nostru, dar putem alege culorile din garderoba noastră și putem să ne influențam astfel puțin viața, am putea spune.
– Culoarea roșie este culoarea cea mai puternică. Ea inspiră încredere și ridica stima față de sine.
– Culoarea galben este o culoare a optimismului și a veseliei. Hainele de culoare galben aduc bucurie și stare bună.
– Culoarea verde ajută să vă simțiți în armonie cu natura. Cu culoarea verde putem întreprinde ceva nou în viață.
– Orice nuanță de albastru calmează și ne permite să ne simțim confortabil.
– Orange este o culoare potrivită pentru vară, dar din cauza intensității sale, poate provoca disconfort, deoarece este foarte frapantă. Sunt de ajuns accesoriile portocalii, cum ar fi o eșarfă, geantă sau mărgele, pentru a vă completa ținută.
– Culoarea roz este culoarea prospețimii, dar și a vulnerabilității și a lipsei de apărare. Ea inspiră încredere purtătorului acestei culori.
– Albul este culoarea care poate ameliora munca plictisitoare și îți poate ridica starea de spirit.
– Negru este potrivit pentru ocaziile oficiale și de birou. O rochie neagră va adăuga eleganță și farmec, dar aflați că nu este posibil să vă evidențiați sau să avansați în carieră, purtând tot timpul numai haine negre sau gri. Purtarea de lungă durată negru la îmbrăcăminte, poate duce la depresie.
Iată câteva lucruri interesante și despre utilizarea culorilor în medicină:
Culturile orientale, probabil cum mulți probabil știți, practică tratamentul cu ajutorul culorilor împreună cu aromaterapia, numită cromoterapie sau terapia culorilor.
Astfel:
– Culoarea roșu este utilizată pentru a stimula organismul și a îmbunătăți circulația sanguină.
– Culoarea galben este cea care se spune că stimulează sistemul nervos și ajută la curățarea organismului.
– Portocaliul este folosit la creșterea nivelului de energie.
– Culoarea albastru atenuază boala și calmează durerile.
– Indigo se spune că reduce problemele pielei.
Din nefericire, efectul terapeutic al culorilor nu reste unul de durată, iar rezultatele obținute cu ajutorul acestora trec destul de repede. Dar, cu toate acesta culorile pot fi foarte practice. Astfel, culoarea roșie se spune că ajută la îmbunătățirea reacțiilor și a vitezei, de aceea poate fi câteodată de ajutor chiar și pe termen scurt, de exemplu, pentru competițiile sportive.
Iată câteva lucruri și despre culorile care pot influența reușita în afaceri.
Pentru cei care nu știau, culorile joacă un rol important în afaceri. Brandurile internaționale bine-cunoscute folosesc logo-uri de culoare care trezesc anumite emoții și asociații.
– Culoarea roșie atrage cu adevărat atenția și creează emoții. Astfel, nu este de mirare că magazinele în perioada reducerilor plasează informații pe un fundal roșu.
– Culoarea portocalie este o culoare care energizează și emite bucurie. De asemenea, la fel ca și roșu, portocaliul atrage și reține atenția, creează o stare de spirit însorită și unește legătura dintre oameni.
– Galbenul este o culoare solară care creează un sentiment de fericire și de calm.
– Albastru este culoarea cea mai populară și mai neutră în afaceri. Ea vorbește de siguranță, securitate și fiabilitatea companiei.
– Culoarea verde creează o atmosferă confortabilă, calmează și aduce energie pentru sănătate. Se utilizează pe scară largă în produsele farmaceutice.
– Alb este o culoare neutră care simbolizează puritatea.
– Negru creează un anumit mister și inaccesibilitate. Reclamă de culoarea gri, negru sau de altă culoare închisă au de obicei buticurile de lux.
Culorile fac viață mai interesantă, atunci când acestea se încadrează armonios în ea!


Nu uita ca nu putem trai intr-o lume alb-negru


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu